1 százalék

Nem érdekli őket a botrány: a Gyermekrák Alapítványé a legtöbb támogatás

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

2014.08.22 08:22ma.hu

Bár a civil szervezetek idén több támogatáshoz jutottak a személyi jövedelemadó egy százalékából, mint tavaly, a 7,3 milliárd forint így is jóval elmarad a korábbi csúcsoktól, például a 2008-as 9 milliárd forinttól.

Az adóhatóság adatai alapján a Népszabadság közölte, hogy tavalyhoz képest 40 ezerrel nőtt az egyszázalékos felajánlások száma, és megközelítette az 1,9 milliót.

Az adományozott összeg csökkenését a lap szerint az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése okozta, hiszen kevesebb lett az az adóalap, amelyből az egy százalékot számítják.

A lap kiemeli, hogy a legtöbb támogatáshoz a Gyermekrák Alapítvány jutott, annak ellenére is, hogy a szervezetet számos kritika érte, és az ügyészség is vizsgálódik nála. A szervezetet az idén a tavalyinál kétezerrel többen, 64 ezer 590-en segítették az adójuk egy százalékával, a támogatási összeg pedig meghaladta a 221 millió forintot. Ez 18 millióval több a tavalyinál.

A szervezetek rangsorában második a Heim Pál Gyermekkórház, 116 millió forinttal, harmadik pedig az Együtt a Leukémiás Betegekért Alapítvány, 90 millióval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.