Fél év alatt több mint 9 milliárd forint

Emelkedtek Győr adóbevételei

Az iparűzési adó kulcsának csökkentése ellenére is közel négy százalékkal emelkedtek Győr első fél éves adóbevételei.

2014.08.16 10:05MTI
Forrás: Wikipedia

Fekete Dávid (Fidesz), a kisalföldi megyeszékhely alpolgármestere elmondta: míg a tavalyi év első hat hónapjában 8,82 milliárd, az idén januártól június végéig 9,16 milliárd forintnyi adó érkezett be. Ezen belül az iparűzési adó összege 7,29 milliárd forintról 7,42 milliárdra emelkedett, noha az adó mértékét a múlt ősszel a korábbi 2 százalékról 1,8 százalékra mérsékelték a nettó árbevétel arányában - jegyezte meg.

A városháza által megküldött adatsor szerint az építményadóból befolyt összeg 1,26 milliárdról 1,47 milliárdra emelkedett, az idegenforgalmi adóból származó bevétel pedig 41,8 millió forintról 38 millióra csökkent. Gépjárműadóra az előző év hasonló időszaki 220 millió után az idén 222 millió forintnyit fizettek be. A talajterhelési díj összege 4,8 millióról 3,3 millióra csökkent.

Az alpolgármester hangsúlyozta: azért csökkentették az iparűzési adót, hogy a gazdaság minél jobban pöröghessen, több munkahely jöhessen létre a városban. Az adatokból úgy látszik, hogy a lépéssel mind a kis- és közép-, mind a nagyobb vállalkozásokat segíteni tudták - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.