Ideiglenesen

Négy engedély nélküli szerencsejáték domaint tesz hozzáférhetetlenné a NAV

Négy domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintető elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelő határozat született június 25-ig.

2014.06.26 13:45MTI

A Napi Gazdaság a NAV Szerencsejáték-felügyeletére hivatkozva szerdán arról írt, hogy elkezdődött az illegális online fogadási oldalak blokkolása, három ismert oldal várhatóan július közepétől nem lesz elérhető a magyarországi internetszolgáltatókon keresztül.

A lap írása szerint az illegális online fogadások miatt elkezdődött a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak blokkolása. A NAV tájékoztatása szerint az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szervezi és ellenőrzi.

A Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik - közölte a sajtóiroda, hozzátéve: bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredő követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó főbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik. Távszerencsejátékként szervezett sportfogadás az agár- és lóversenyre, valamint sportrendezvényre fogadás.

Távszerencsejáték szolgáltatás nyújtásához az állami adóhatóság engedélye szükséges - hangsúlyozza a NAV. A távszerencsejáték nem liberalizált szerencsejáték, ezért szervezését 100 százalékban a Magyar Állam tulajdonában lévő, szerencsejáték-szervező tevékenység rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet, továbbá az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság, illetve az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezet végezheti.

Az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie. A tevékenység gyakorlásának jogát az állam koncessziós szerződésben időlegesen másnak átengedheti.

A koncessziós társaságnak ez esetben legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie. A tárgyévi távszerencsejáték koncessziós díj jogszabályi minimumát a tárgyévre vonatkozó központi költségvetésről szóló törvény határozza meg.

A koncesszió időtartama legfeljebb 5 év. A szervező a távszerencsejáték-szervezés engedélyezése iránti kérelemben több játéktípust is megjelölhet. A távszerencsejáték szervezéséhez jogszabály által előírt műszaki-informatikai rendszer biztosítása szükséges - közölte a NAV az MTI érdeklődésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.