NAV, Nyíregyházán

Nem volt engedélye a fémgyűjtésre - egymilliós bírság az akksikért

A kereskedés előtt ellenőrizték a férfi mikrobuszát, amelyben 900 kilogramm, többségében alumíniumot és vörösrezet tartalmazó kábelhulladékot és használt akkumulátorokat találtak.

2014.06.20 10:28MTI

Egymillió forintos bírságot szabtak ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy fémgyűjtőre, aki kilenc mázsa illegálisan szerzett hulladékot próbált leadni egy nyíregyházi fémkereskedésben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám és Pénzügyőri Igazgatóság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

Dávid Zoltán rendészeti osztályvezető elmondta, hogy a kereskedés előtt ellenőrizték a férfi mikrobuszát, amelyben 900 kilogramm, többségében alumíniumot és vörösrezet tartalmazó kábelhulladékot és használt akkumulátorokat találtak.

Kiderült, hogy a hulladékhoz illegálisan jutott hozzá a fémgyűjtő. A 370 ezer forint értékű szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, és férfit 1,1 millió forint bírsággal sújtották. A lefoglalt fémhulladékot a NAV elektronikus árverésen értékesíti majd.

A férfinek nem volt engedélye a veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátorok gyűjtésére és szállítására sem, ezért tevékenységéről értesítették a környezetvédelmi hatóságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.