8 milliárd forintnyi adót nem fizettek be

Olajforgalmazó bűnszervezetet buktatott le a NAV

Az úgynevezett bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenőolajjal - üzletelő bűnszervezet nyolcmilliárd forint adót nem fizetett be.

2014.04.23 12:14MTI

Mintegy 30 millió liter olajat forgalmazott jövedéki adó és áfa megfizetése nélkül az elmúlt két évben egy bűnszervezet, amelynek eddig 9 tagját helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság - jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatóján szerdán, Debrecenben.

Az úgynevezett bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenőolajjal - üzletelő bűnszervezet nyolcmilliárd forint adót nem fizetett be az államkasszába - közölte Czinege Attila, a NAV Észak-alföldi Regionális Adó Főigazgatóságának vezetője.

Lengyel Tibor pénzügyőr alezredes, észak-alföldi regionális bűnügyi igazgató elmondta: a bűnszervezet Lengyelországban, Ausztriában és Szlovéniában legálisan vásárolt bázisolajat, amelyet Romániában értékesített volna.

Az olaj azonban soha nem hagyta el az országot: székesfehérvári, győri, debreceni és nyíregyházi lerakatokon keresztül illegálisan értékesítették Magyarországon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.