Pénztárgépek

Hát persze, hogy kijátszható az online kasszarendszer

Megerősítette a kereskedőket tömörítő szervezet főtitkára, hogy léteznek módszerek az online kasszarendszer kijátszására, ugyanakkor hangsúlyozta, semmiképpen sincs szó tömeges jelenségről.

2014.03.28 06:33ma.hu

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára a - írja a Magyar Nemzetnek azt mondta: az előírások szerint az új kassza bekötése után a kereskedőnek ki kell vonnia a forgalomból a régi gépet, de a készülék továbbra is használható, például a vállalkozás áruforgalmi nyilvántartásához, adatszolgáltatás céljából.

Vagyis arra van lehetőség, hogy a kereskedő saját célra a továbbiakban is vezesse bevételeit a régi kasszában, nyugtát azonban nem adhat vele az online pénztárgépek beüzemelése után - mutatott rá a főtitkár. Szerinte a boltos megteheti, hogy egy-egy vásárlónak a régi géppel nyomtatja ki a nyugtának látszó bizonylatot, miközben az új pénztárgépbe nem üti be a bevételt.

Vámos György szerint ezzel azonban jelentősen megnő a lebukás veszélye, mivel az új rendszerben az adóhatóság nagyon alaposan tudja elemezni a kasszától érkező adatokat, és a legkisebb gyanú esetén is várható a helyszíni ellenőrzés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.