Ingóságokat foglaltak le közúti ellenőrzés során

Éltek az új lehetőségekkel a pénzügyőrök

Közúti ellenőrzés során, két esetben is behajtották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az adótartozást a Dél-Alföldön, az egyik esetben egy vontatót foglaltak le a pénzügyőrök, a másik esetben helyben kiegyenlítette tartozását az érintett személy.

2014.03.19 11:01MTI
freedigitalphotos.net

Némedi-Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta: a törvény január elsejétől lehetőséget ad a pénzügyőröknek arra, hogy akár közúti ellenőrzéskor is, az adótartozását ki nem egyenlítő adósoktól ingóságokat foglaljanak le.

A sajtóreferens az esetekről elmondta: a pénzügyőrök közúti ellenőrzés során az országba belépő áruszállítók és az áru címzettjeinek adó- és vámhátralékát vizsgálták. Ennek során, Nagylak térségében megállítottak egy magyar tehergépjárművet.

Az adóigazgatóság munkatársainak segítségével a vizsgálat megállapította, hogy a gépjárművet üzemeltető Csongrád megyei vállalkozásnak közel félmillió forintos adótartozása van.

A törvény adta lehetőséggel élve a pénzügyőrök - az adótartozás beszedésének biztosítása érdekében - a Volvo vontatót lefoglalták. Szintén a törvény adta új lehetőséget használták ki a pénzügyőrök, mikor Gyula térségében ellenőriztek egy román rendszámú tehergépjárművet.

A vizsgált okmányok alapján a jármű több mint 20 tonna tűzifát szállított egy magyar magánszemély részére. A pénzügyőrök ellenőrizték a címzettet, akiről kiderült, hogy végrehajtható adótartozása van. A magyar címzett, értesülve a pénzügyőrök eljárásáról, az adótartozást a helyszínen, nyugta ellenében megfizette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.