Sok-sok be nem fizetett pénz

Kereskedelmi láncokat ellenőrzött a NAV

Tizenhárom befejezett ügyben mintegy 2,7 milliárd forint be nem fizetett közterhet tártak fel az adóhatóság szakemberei a kereskedelmi láncok árubeszerzései kapcsán indított vizsgálatokban.

2014.03.19 07:22MTI
MTI, archív

A Magyar Nemzet szerdai számában a mintegy félezer társaságra kiterjedt vizsgálat tapasztalatait összegezve Aszalós Andrea, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtóreferense elmondta, hogy ez a gazdasági ágazat különösen nagy kockázatot jelent a költségvetésre, ezért a kereskedelmi láncok ellenőrzése jó ideje fontos feladata a hivatalnak.

Beszámolója szerint az ellenőrök az utóbbi időben több olyan akciót is végrehajtottak, ahol végigkísérték egy-egy áru útját. A megállapítások szerint az áfacsalásokat legtöbbször nem romló, és ömlesztett árukkal követik el. A feltárt áfaügyekben rendszerint hús, kávé, édesség, cukor, zöldség, gyümölcs, étolaj vagy liszt visszás kereskedelmére derült fény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.