Előny a gyűrű

Újabb illetékmentesség - de csak házastársak között

Az új mentességek az élettársi kapcsolatra nem alkalmazhatók, azok csak és kizárólag a házastársakat érintik.

2014.03.10 08:18ma.hu

Illetékmentessé vált a házastársak közötti ajándékozás és a visszterhes vagyonátruházás, ide értve a házastársi vagyonközösség megszüntetéséből származó vagyonszerzést is. Az illetékmentesség teljes körű, értékhatártól független, kiterjed minden típusú vagyontárgyra, többek között a gépjárműre is. A házasság fennállása alatt megvalósult ajándékozást bejelentési kötelezettség sem terheli.

Fontos kiemelni, hogy az új mentességek az élettársi kapcsolatra nem alkalmazhatók, azok csak és kizárólag a házastársakat érintik - olvasható a figyelmeztetés a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.