Az ünnep mindig is üzlet volt

Többmilliós hóvirággal készült a nőnapra - fotók!

Megközelítőleg 40 millió forint eszmei értékű hóvirágot szállított a sofőr - szerencsére a növények egy része visszaültethetők a földbe.

2014.03.08 10:36ma.hu

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Vám-és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai Ártándnál egy román állampolgár által vezetett gépkocsiban megközelítőleg 40 millió forint eszmei értékű hóvirágot találtak.

Képek: NAV Facebook-oldal

A NAV pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak az ártándi határátkelőhely felé vezető úton, amikor megvizsgáltak egy tehergépjárművet, amelyben vágott és hagymás állapotú hóvirágokat találtak. A sofőr az összesen 3921 db védett növényt Olaszországba vitte volna, mivel azokat nőnapi ajándéknak szánta.

A pénzügyőrök a Tiszántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség értesítése után átadták a virágokat a Hortobágyi Nemzeti Parknak, amelyek végül a Debreceni Botanikus Kertbe kerültek, ahol a még hagymagumós állapotban lévő virágokat elültették.

A megközelítőleg 40 millió forint eszmei értékű hóvirágot szállító sofőr ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyőrök feljelentést tettek a rendőrségnél.

Még csak nem is takargatta...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.