NAV

Csak az a szervezet kaphatja meg az egy százalékot, amelyiknek nincs köztartozása

Július 31-ig rendezni kell.

2013.07.29 12:55MTI

Csak köztartozásmentes szervezetnek utalja az egy százalékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A szervezet hétfőn közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az az alapítvány, közalapítvány vagy egyesület, amely számít a személyi jövedelemadó 1 százalékára, de köztartozása van, július 31-ig rendezze azt.

A személyi jövedelemadó 1 százaléka ugyanis nem illeti meg azokat a civil szervezeteket, amelyeknek 2013. augusztus 1. és a "kedvezményezetti státusz" igazolására szolgáló adatlap keltének időpontja között, akár 1 napig olyan köztartozásuk áll fenn, amelyre nem kaptak fizetési halasztást vagy részletfizetési kedvezményt.

A NAV csak kivételes méltányosságot érdemlő esetben tekinthet el az előbbi feltételtől és legfeljebb akkor, ha az egy százalékokból származó összeg átutalásának meghiúsulása a civil szervezet alapvető céljának elérését súlyosan veszélyezteti.

A kivételes méltányosság gyakorlása esetén is csak a köztartozás rendezése után teljesítheti a NAV a kiutalást - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.