NAV

Bolgár autómentő padlózatában lapult a csempészcigaretta

A pénzügyőrök a több mint egymillió forint értékű cigarettát és a csempészethez használt járművet lefoglalták.

2013.05.31 10:20MTI

Egy bolgár autómentő átalakított padlózatába rejtve találtak a pénzügyőrök több mint egymillió forint értékű zárjegy nélküli cigarettát az M70-es autóúton - közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

A NAV zalai munkatársai a napokban ellenőrzésre megállított bolgár rendszámú autómentő vizsgálatakor észlelték, hogy a jármű padlózatát átalakították. A tételes ellenőrzésnél a dupla padlózatból összesen 147 karton magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több mint egymillió forint értékű cigarettát és a csempészethez használt járművet lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A hatóság ezzel együtt jövedéki eljárást is indított, és csaknem 1,5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki a járművezetőre.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.