Győr megyében

Kezdődik? Csaknem 300 karton cigaretta egy osztrák autósnál

Az autót lefoglalták, és orgazdaság gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

2013.04.29 09:49MTI

Csaknem háromszáz karton, adójegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy osztrák férfinél Győr-Moson-Sopron megyében - közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn.

A 68 éves osztrák férfi autójában egy ellenőrzés során Fertőd közelében 43 karton, a férfi magyarországi lakhelyén pedig 223 karton cigarettát találtak.

A pénzügyőrök a 2 millió forint értékű dohányárut és a csempészethez használt autót lefoglalták és orgazdaság bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A hatóság jövedéki eljárást is indított, amelynek során megközelítőleg 2,5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.