Az 1,8 millió forintos büntetést kifizette

Szerb csempészcigarettát találtak a vámosok Letenyén

A helyszínen kifizette egy szerb cigarettacsempész 1,8 millió forintos büntetését, miután kiderült, hogy a letenyei határátkelőn ellenőrzött autójában több mint 1,7 millió forint értékű szerb zárjegyes cigarettát szállított.

2012.09.26 10:08MTI
hirdetés

Cséve Szabolcs sajtóreferens közölte: a letenyei magyar-horvát autópálya-átkelőn ellenőriztek kedden a vámosok egy olasz rendszámú autót, amelyet egy szerb állampolgár vezetett. A tételes ellenőrzéskor kiderült, hogy valamennyi utazótáska dohányárut rejt, s végül összesen 190 karton szerb zárjegyes cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több mint 1,7 millió forint értékű füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás bűncselekményének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Egyidejűleg jövedéki eljárást is indítottak, amelynek során 1,8 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, amit a szerb csempész a helyszínen azonnal ki is fizetett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.