Figyelmeztet a NAV

December 20-a: adófeltöltés, valamint eva ki- és bejelentkezés

December 20-a (kedd) több szempontból is fontos adózási határidő. Egyrészt ez a határideje az adófeltöltésnek, és ugyancsak december 20-ig lehet az egyszerűsített vállalkozói adót fizetők körébe bejelentkezni, vagy abból kijelentkezni.

2011.12.19 12:53ma.hu

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény szerinti kettős könyvvitelt vezető belföldi illetőségű adózónak és külföldi vállalkozónak a 2011. évi adóévre már bevallott adóelőlegét 2011. december 20-áig az adóévi várható adó összegére ki kell egészítenie. A kiegészítési kötelezettség azokra a társaságokra vonatkozik, amelyeknek a 2010. adóévben az árbevétele meghaladta a 100 millió forintot.
 
Ennek a körnek az adóév utolsó havi, negyedévi adóelőlegét a feltöltéssel egyidejűleg december 20-áig kell megfizetnie. A kiegészítés összegét ugyancsak az ez ideig benyújtandó 1101 számú bevalláson kell szerepeltetni.
Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) valamennyi alanyának az adóelőlegét szintén december 20-áig kell kiegészíteni.
A feltöltési kötelezettséget az adóévre vonatkozó 1143 számú eva bevallásban kell szerepeltetni.
 
Az adózók ugyancsak december 20-áig dönthetnek a 2012. évre vonatkozóan az eva választásáról, illetve az eva hatálya alól történő kijelentkezésről. Az evakörbe való bejelentkezéshez és az onnan való kijelentkezéshez a 11T103, illetve a 11T203 számú bejelentőlapot kell benyújtani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.