Közel 6000 doboz cigaretta az autóban

Evezett a NAV: úszó cigarettabálák a Tiszán

A záhonyi tűzoltók segítségével 3490 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő a Tiszából.

2011.11.27 10:06ma.hu

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának munkatársai a napokban több sikeres ellenőrzést tartottak a keleti országrészben, amelynek során összesen 11,5 millió forint értékben foglaltak le adózatlan Jin Ling márkájú cigarettát

A pénzügyőrök a helyi rendőrökkel közösen Eperjeske külterületén tartottak ellenőrzést, amikor észrevettek hét fekete dobozt, amely a fa uszadéknak ütközve úszott a Tiszában.

A záhonyi tűzoltók segítségét kérve csónakkal kiemelték a csomagokat, amelyekből a tételes vizsgálat során 3490 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A közel 4.200.000 Ft értékű cigarettát a pénzügyőrök lefoglalták, és ismeretlen tettes ellen csempészet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A következő napon a pénzügyőr járőrök a helyi pénzügyi nyomozókkal közösen folytattak ellenőrzést a Debrecenhez közeli Bocskaikert külterületén. Ennek során egy Opel Astra csomagtartójában és az autó hátsó ülésén adójegy nélküli cigarettát találtak, amely pléddel volt letakarva. Az összesen 5983 doboz adózatlan, 7.185.000 Ft értékű cigarettát a NAV pénzügyőrei lefoglalták, és a gépjármű vezetője ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a pénzügyi nyomozók büntetőeljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.